Днес, когато беше предложена декларацията за гласуване, нямаше никакъв дебат.

...
 Днес, когато беше предложена декларацията за гласуване, нямаше никакъв дебат.
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: ГЕРБ има интерес да създаде интрига между „Продължаваме промяната“ и ДБ

 Днес, когато беше препоръчана декларацията за гласоподаване, нямаше никакъв спор. Това съобщи ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов в ефира на  Bulgaria ON AIR.

 

„ Не е имало спор нито от страна на вносителите, нито от страна на тези, които биха могли да създадат политическо говорене “, акцентира Цветанов.

 

„ Продължаваме промяната “ и Демократична България вършат общо 73 гласа. Гласуващите в поддръжка на декларациите бяха 63-ма. Това значи, че има нещо, което се случва в целия политически набор на парламентарно показаните сили. От няколко дни се приказва, че всички гледат с вяра за трети мандат “, сподели ръководителят на „ Републиканци за България “.

 

Според него никой не извежда главните цели, свързани с това какво страната ни може да получи и какво губи от политическата неспособност да се води логичен политически спор.

 

„ Ако в този момент бъдат извършени бързи парламентарни предварителни избори, може би конфигурацията на идващия парламент ще бъде такава, каквато имаме през днешния ден. Вторият извод е, че се отсрочва, с цел да може под някаква форма да се образува някакъв кабинет, който да извърши съществени цели, заложени в Плана за възобновяване и Шенген “, уточни той.

 

По думите му постоянното държавно управление с къс мандат - на Кирил Петков и Асен Василев, е изпълнявало уговорките си, а Газпром едностранно е прекратило доставянето на газ за България.

 

 „ Странно е държанието на служебното държавно управление и представители от него, които споделят, че България може би ще бъде наказана. Това в един арбитраж и изявленията от представители на българските управляващи, ще бъде взето поради, само че не в полза на България, а ще бъде в неин ущърб “, посочи Цветанов.

 

Той съобщи, че има неглижиране на парламентаризма.

 

„ Днес нямаме никакъв парламентарен надзор по значимите тематики на българското общество. Парламентът обслужва президента Радев, по тази причина той се възползва оптимално. Чувства се удобно, тъй като взе участие в Съвета на водачите на Европейски Съюз, прави тези срещи с президента на Турция.

 

Но не би трябвало да бъде трансферирано всичко на президента. За следващ път, в границите на тези две години, се вижда, че инструментът служебно държавно управление би трябвало да бъде отстранен от българската Конституция “, съобщи той.

 

ГЕРБ има интерес да сътвори конспирация сред „ Продължаваме промяната “ и Демократична България, тъй като, в случай че Демократична България вземе мандат, ГЕРБ може да направи нестандартен ход - да поддържат държавно управление, без да вземат участие в него, заключи Цветанов.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР